A+ A A-
Mandriva

Mandriva

  • Categorie: Mandriva
  • Scris de Sule Oliver
  • Accesări: 3003

Mandriva Linux (în trecut Mandrakelinux sau Mandrake Linux, o achiziție Conectiva si Lycoris) este o distributie Linux creata de Mandriva (în trecut Mandrakesoft). Prima versiune a fost bazată pe Red Hat Linux (versiunea 5.1) și KDE (versiunea 1.0) în iulie 1998. De atunci distribuția s-a distanțat de Red Hat și a inclus mai multe unelte originale în principal pentru a ușura configurarea sistemului. Mandriva Linux (în acea vreme se numea Mandrake Linux) a fost o initiativă a lui Gaël Duval, care era cofondator al Mandrakesoft.

 

Mandriva Linux este o distribuție recunoscută ca fiind prietenoasă și simplu de utilizat de către începători. A fost creată în 1998 de compania franceză Mandrakesoft, sub numele Mandrake Linux, cu scopul de a face Linux-ul mai usor de folosit. La acea vreme, Linux-ul era foarte bine cunoscut ca fiind un sistem de operare puternic și stabil, care însă cerea cunoștinte tehnice foarte bogate și folosirea liniei de comandă în foarte multe situații; Mandrakesoft a văzut acasta ca pe o oportunitate de a integra cele mai bune interfețe grafice și să contribuie cu propriile utilitare de configurare. În 2005 Mandrakesoft a achiziționat firma braziliană Conectiva, producatorul distribuției Conectiva Linux. În aprilie 2005 firma si-a schimbat numele în Mandriva (Mandrake + Conectiva), iar distribuția a devenit cunoscută sub numele de Mandriva Linux.

Mai repede, mai util

Pregătiţi-vă să fiți impresionat de sistemul dvs.! Acesta începe mai repede ca niciodată! Mandriva oferă trei teme diverse proiectate de un profesionist pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de utilizator: alege unul care vă place! Dacă nu găsiţi pe cel care vi se potriveste, alege dintre toate imaginile de fundal disponibile.

GNOME

Ca o previzualizare a GNOME, puteţi avea o privire pe gnome-shell, care redefineşte interacţiunile utilizatorilor cu desktop-uri lor. Tomboy acum poate sincroniza notițele dvs. cu serviciul web Snowy. Editorul video Pitivi a fost actualizat la ultima versiunea, care include un nucleu de rescriere completă. O mulţime de îmbunătăţiri interesante pentru utilizatori sunt în pregătire pentru versiunile viitoare. Empathy este acum instalat în mod implicit în loc de Pidgin.

KDE

Multe caracteristici noi pentru a KDE. Acesta ar trebui să ofere, o interfată mult mai stabilă decât desktopul KDE Ora de fondal: un nou plasmoid, plasma-wallpaper-timeoftheday, ce permite și comutare oră de medie (în meniul de configurare desktop). Nepomuk de integrare: tehnologie Nepomuk a fost în continuare integrată. Vei fi capabil să organizezi spaţiul de lucru în funcţie de proiectele dumneavoastră respectiv documente addnota. Amarok ultimul examen release: cu multe buguri fixate şi cu capacitate de a citi CD-uri. Kmymoney2: a fost eliminat, deoarece a fost mult prea instabil. Acesta a fost înlocuit de skrooge. Acum aveţi posibilitatea de export în condiţii de siguranţă a datelor dumneavoastră de la kmymoney şi de import în skrooge.

Moblin.

Moblin este un mediu desktop, special concepute pentru netbooks şi MID. Minimizează timpul de boot şi consumul de energie.

 

 

Mandriva spaţiul de lucru inteligent.

Desktop-ul este chiar mai inteligent şi vă ajută în activităţile de dvs. zilnice. Ai mai multe documente, mailuri, date, imagini, videoclipuri. Puteţi organiza acum în funcţie de proiectele dumneavoastra. Adăugaţi note, comentarii, tag-uri în clics mouse. Datele dumneavoastra vor fi disponibile, mult mai uşor, doar atunci când aveţi nevoie de ele.

 

OpenOffice în fiecare zi

Mandriva Linux include Go-OO ca ramură a popularului OpenOffice.org. Asta înseamnă că mai multe caracteristici, cum ar fi SVG, 3D, VBA, sunt integrate în KDE include extensii utile.

 

Configurare desktop


Mandriva Control Center este o caracteristică exclusivă a Mandriva Linux. Acesta ajută la configurarea sistemului dvs., a reţelei şi a componentelor hardware. Managerul software-ul RPMDrake vă oferă acces la mai mult de 20.000 de pachete de software. Imprimanta este detectată automat şi poate fi configurată în câteva clicuri. Conectarea la internet nu a fost niciodată mai uşoară fie în bandă largă, Wi-Fi sau 3G. Niciodată nu au fost la fel de sigură, datorită firewall integrat care vă protejează de spyware și viruși. Cu ajutorul controlului parental, copiii dvs. pot avea acces la Internet în condiţii de siguranţă.

Mai multe pe: www2.mandriva.com

psd haking sdj flash_flex Network magazyn 3danimationmag  ECommerce Journal bsd FlashFlex.com Data Center Manager software.com.pl securitymag.pl businesscoachingmag  Blozilla.net

 

BSD magazine is a quarterly totally devoted to different distros of BSD. The magazine comes with a DVD with the latest BSD distribution. It is addressed both to people taking their first steps with different BSD systems and for experienced users.

www.bsdmag.org

  1. Distributii
  2. Tags
  3. Postari
Kaella

Hits:3376

ArchBang

Hits:3208

Knoppix

Hits:3176

Oracle Linux

Hits:3199

Mageia Linux

Hits:3004

Salix

Hits:2758

Partener acreditat ROTLD și EURID pentru înregistrare Domenii. Noi oferim soluții la problemele tale: