A+ A A-
Mac OS X

Mac OS X

  • Categorie: Software
  • Scris de Sule Oliver
  • Accesări: 3925

Mac OS X este cel mai avansat sistem de operare din lume. Construit pe o platformă UNIX foarte solidă și conceput pentru a fi simplu și intuitiv, acesta asigură plusul de inovație, siguranță, compatibilitate și simplitate în utilizare pentru care Mac-ul e renumit. Pe scurt, nu există nimic care să-i semene.

 

Forţa UNIX. Simplitatea Mac.


Mac OS X este simplu de utilizat şi incredibil de puternic. Totul — de la desktopul care te întâmpină imdediat ce ai pornit Mac-ul până la aplicaţiile pe care le utilizezi zilnic — este proiectat pentru simplitate şi eleganţă. Prin urmare, fie că navighezi pe Internet, îţi verifici email-urile sau porți o conversație prin video chat cu un prieten de pe alt continent*, lucrurile sunt uşor de învăţat, simplu de executat şi foarte distractive. Desigur, pentru lucruri uimitoare realizate cu ușurință este nevoie de o tehnologie uimitoare. Iar Mac OS X beneficiază de cele mai avansate tehnologii. Nu numai că este construit pe o platformă UNIX solidă care a trecut testul timpului oferind stabilitate fără egal, dar este și foarte performant, are o grafică uimitoare şi suport avansat pentru standardele Internet.

 

Hardware şi software perfect integrate.


Fiindcă software-ul fiecărui Mac este creat de aceeaşi companie care produce şi computerul propriu-zis, ai un sistem integrat în care totul funcționeză perfect. Tehnologiile avansate ale sistemului de operare utilizează la maxim procesoarele multicore pe 64 de biţi şi unităţile de procesare grafică pentru performanţe maxime. Camera încorporată iSight funcţionează perfect cu software-ul iChat, permiţându-ţi să inițiezi un video chat cu un simplu clic. Notebookul tău Mac include un trackpad Multi-Touch care permite folosirea degetelor pentru ajustarea imaginilor și pentru folosirea ușoară a oricărei aplicații. Sistemul de operare comunică cu hardware-ul pentru a asigura o durată de funcţionare incredibilă a bateriei prin reducerea vitezei de rotaţie a hard diskului atunci când acesta este inactiv, prin selectarea inteligentă a procesorului sau a unităţii grafice pentru efectuarea unei activităţi şi prin diminuarea luminozităţii ecranului în condiţii de iluminare redusă.

 

Interfaţă elegantă şi grafică uimitoare.


Nota definitorie a unui Mac rămâne eleganta sa interfaţă. Aceasta utilizează tehnologiile grafice avansate care strunesc puternicul procesor grafic al Mac-ului tău. Aceste tehnologii fac posibile chat-ul multiplu, reflexiile în timp real şi animaţiile cursive. Fonturile afişate sunt frumoase şi extrem de uşor de citit. Un sistem software de evidenţiere prin umbrire arată clar care fereastră este activă şi care ferestre sunt în fundal. Poţi examina aproape toate tipurile de fişiere utilizând Quick Look şi, deoarece examinările sunt de înaltă rezoluţie, poţi citi efectiv textul inclus. Suportul încorporat pentru formatul PDF permite vizualizarea sau crearea de fişiere PDF din aproape toate aplicaţiile din sistem.

 

Extrem de securizat prin construcţie.


Mac OS X este imun la viruşi PC. Fără efort din partea ta, Mac OS X se protejează singur și împotriva altor aplicații de tip malware. Mac OS X a fost creat pentru Internet în era Internetului. De aceea îți pune la dispoziție o serie de tehnologii sofisticate pentru a te protejează împotriva ameninţărilor online. Și fiindcă fiecare Mac este livrat cu o configuraţie securizată, nu trebuie să te preocupi de înţelegerea setărilor complexe. Mai mult, nu vei fi distras de avertizări de securitate şi scanări antivirus frecvente. În plus, Apple reacţionează rapid la ameninţările online şi furnizează automat actualizări de securitate pentru Mac-ul tău.

 

Construit pentru compatibilitate.


Versatilitatea şi forţa sistemului de operare Mac OS X îl face compatibil cu aproape toate mediile, inclusiv cu reţelele Windows. Mac OS X funcţionează, practic, cu toate modelele actuale de camere digitale, imprimante şi alte periferice fără a necesita descărcarea manuală de drivere separate. Poţi deschide tipuri răspândite de fişiere, precum JPG, MP3, şi documente Microsoft create cu aplicaţiile Word, Excel şi PowerPoint. În plus, Mac OS X include suport încorporat pentru formatul PDF standard, deci poţi citi şi crea fişiere PDF din aproape toate aplicaţiile din sistem. Lucru foarte util atunci când vrei să trimiți documente colegilor, indiferent dacă aceştia au un Mac sau un PC. Vrei să utilizezi Windows pe Mac-ul tău? N-ai decât. În plus, Mac OS X Snow Leopard este singurul sistem de operare cu suport încorporat pentru cea mai recentă versiune de Microsoft Exchange Server, deci poţi utiliza computerul Mac acasă şi la birou cu toate mesajele, întrunirile şi contactele accesibile într-un singur loc.

 

Inovaţii pentru fiecare.


Mac OS X este livrat standard cu o gamă mare de tehnologii de asistenţă pentru a ajuta persoanele cu dizabilităţi să beneficieze de tot ce are un Mac mai bun — inclusiv numeroase funcții pe care nu le vei găsi în niciun sistem de operare, indiferent de preț. De exemplu, tehnologia încorporată de citire a ecranului VoiceOver permite nevăzătorilor şi persoanelor cu deficienţe de vedere să controleze computerul utilizând comenzi de la tastatură sau mişcări ale mâinii pe trackpad-ul Multi-Touch. De asemenea, Mac OS X oferă suport preinstalat pentru peste 40 de afişaje Braille, inclusiv afişaje Bluetooth, şi numeroase alte caracteristici pentru accesibilitate, cum ar fi mărirea pe tot ecranul, redarea subtitrărilor codate şi scalarea ecranului.

 

Fiabil de la exterior la interior.


Nucleul Mac OS X se bazează pe aceeaşi platformă UNIX ultrafiabilă utilizată de serverele industriale, asigurând imunitatea sistemului la blocaje fără a compromite performanţele. De asemenea, upgrade-ul la următoarea versiune de Mac OS X este sigur şi simplu. Mai întâi este verficată compatibilitatea aplicaţiilor, iar programele incompatibile sunt izolate. Dacă în timpul instalării survine o cădere de tensiune, instalarea poate fi reluată fără pierderea niciunor date. Şi, cel mai important, upgrade-ul nu necesită reformatarea hard diskului, deci poţi păstra toate aplicaţiile, fişierele şi setările compatibile. În plus, dacă survin probleme în timpul utilizării Mac-ului, ai la dispoziţie Time Machine pentru backup-uri automate ale tuturor fişierelor de pe hard disk.

 

Complet echipat.


Mac OS X este livrat într-o singură versiune completă și este echipat cu o colecţie extinsă de aplicaţii ireproșabile. Fie că navighezi pe Internet, conversezi prin video/text chat sau îți organizezi contactele, tot ceea ce faci zilnic este mult mai eficient. Fiindcă toate aplicaţiile lucrează împreună pentru ca tu să fii mai productiv și să te distrezi mai mult.

Mai multe detalii pe: www.apple.com

psd haking sdj flash_flex Network magazyn 3danimationmag  ECommerce Journal bsd FlashFlex.com Data Center Manager software.com.pl securitymag.pl businesscoachingmag  Blozilla.net

 
  1. Distributii
  2. Tags
  3. Postari
Kaella

Hits:3376

ArchBang

Hits:3208

Knoppix

Hits:3176

Oracle Linux

Hits:3199

Mageia Linux

Hits:3004

Salix

Hits:2758

Partener acreditat ROTLD și EURID pentru înregistrare Domenii. Noi oferim soluții la problemele tale: