A+ A A-
iPhoto

iPhoto

  • Categorie: Software
  • Scris de Sule Oliver
  • Accesări: 4001

Cu iPhoto, gestionarea fotografiilor este la fel de simplă ca realizarea lor. iPhoto te ajută să organizezi fotografiile pentru a le găsi mai rapid. Să le editezi ca să arate perfect. Şi să te bucuri de ele cu prietenii şi familia.

Organizează inteligent. Cine, când și unde.

Fotografiile digitale sunt atât de uşor de realizat încât, fără să-ţi dai seama, ai mii de fotografii. iPhoto îţi oferă multe metode de a-ţi aranja fotografiile, organizându-le în funcţie de persoanele fotografiate, de locaţia unde au fost făcute şi de momentul creării acestora.

Persoane pe care trebuie să le vezi.

iPhoto '09 prezintă Faces: o funcţie nouă care detectează şi recunoaşte automat chipurile din fotografiile tale. Mai întâi, iPhoto scanează colecția de fotografii pentru a detecta pozele în care sunt fotografiate persoane. Apoi, face corespondenţe între chipurile asemănătoare. Astfel, este simplu să adaugi nume fotografiilor tale. Şi poţi găsi persoanele pe care le cauţi. Dacă faci clic pe vizualizarea Faces, se va afişa un avizier cu un instantaneu pentru fiecare persoană căreia i-ai atribuit un nume. iPhoto sugerează o serie de corespondenţe posibile, pe care le poţi confirma printr-un clic.

Locuri pe care trebuie să le vizitezi.

Funcţia Places îţi permite să cauţi şi să organizezi fotografii în funcţie de locaţie, utilizând datele de pe orice cameră cu caracteristica GPS sau de pe orice telefon iPhone. Nu ai o cameră cu caracteristica GPS sau un telefon iPhone? Poţi utiliza funcţia Places dacă adaugi informaţiile despre locaţia în care te afli: trebuie doar să începi să tastezi, iar iPhoto propune imediat o listă de locaţii posibile. Vrei să adaugi locaţii pentru multe fotografii? Selectează un eveniment, un album sau un grup de fotografii realizate în aceeaşi locaţie, iar iPhoto poate adăuga informaţiile despre locaţie la toate fotografiile, în acelaşi timp.

Când vrei să explorezi, parcurge fotografiile în funcţie de locaţie printr-un clic pe butonul Places. Găseşte fotografiile pe hartă sau utilizează funcţia de parcurgere a coloanelor pentru a face clic pe numele unor locuri dintr-o ţară, dintr-un stat sau dintr-un oraş - sau chiar pe numele unor atracţii turistice cum ar fi Palatul Parlamentului sau Delta Dunării - pentru a vedea toate fotografiile realizate acolo.

Evenimente de care trebuie să-ţi aminteşti.

iPhoto te ajută să faci curăţenie în colecția ta de fotografii prin organizarea automată a fotografiilor în funcţie de eveniment. Când imporţi fotografiile realizate într-o singură zi, iPhoto le grupează într-un eveniment. Poţi atribui fiecărui eveniment un nume semnificativ, cum ar fi „Nunta Oanei” sau „Petrecerea de absolvire a lui Andrei”, ca să poţi găsi cu uşurinţă tot ceea ce cauți.

Câmpul de căutare din iPhoto îţi permite să realizezi căutări rapide în întreaga colecție de fotografii. Tastează un cuvânt sau o parte dintr-un cuvânt pentru a realiza căutări în funcţie de persoane, locaţie, titlu, album, eveniment sau cuvânt-cheie şi vei primi rezultatele într-o clipă.

Transformă instantanee mediocre în fotografii superbe.


iPhoto îţi pune la dispoziţie toate funcţiile de care ai nevoie pentru a-ţi îmbunătăţi fotografiile. Elimină efectul de ochi roşii cu un singur clic. Reglează expunerea, luminozitatea şi contrastul. Trunchiază fotografiile pentru a încadra subiectul. Dacă nu ştii de unde să începi, fă clic pe butonul Enhance şi priveşte cum iPhoto îmbunătăţeşte automat fotografiile prea strălucitoare sau terne. Încearcă apoi câteva trucuri noi.

Dacă vrei să scoţi în evidenţă culorile din fotografiile tale fără să modifici culoarea tenului, utilizează glisorul Saturation şi fă clic pe „Avoid saturating skin tones.” Pentru a îmbunătăţi claritatea şi a accentua detaliile, testează glisorul Definition. Sau retuşează marginile rigide cu pensula Retouch. Noua setare Detect Edges nu permite estomparea detaliilor în urma eliminării petelor şi a defectelor.

Experimentează cu Effects.

iPhoto îţi oferă şi efecte amuzante pentru fotografii, pe care le poţi aplica cu un clic. Deschide panoul Effects şi fă clic pe o imagine în miniatură pentru a transforma fotografiile color în fotografii alb-negru, pentru a adăuga o nuanţă sepia clasică, o margine mascată şi multe altele. Nu te teme să testezi: printr-un clic pe miniatura din centru, efectele dispar, iar fotografia revine la aspectul iniţial. De fapt, orice editare din iPhoto poate fi anulată, deci nu trebuie să-ţi faci griji că vei pierde originalele.

Alege bucuria amintirilor speciale.

Vrei o metodă amuzantă prin care să partajezi şi să te bucuri de fotografiile tale? Încearcă să creezi un slideshow cu noile teme slideshow. Fiecare temă include formate de pagină create de profesionişti, titluri şi tranziţii datorită cărora fotografiile tale vor avea fundalul ideal. Fă clic pe o temă pentru a reda un slideshow pe întregul ecran, cu orice melodie din colecția iTunes ca fundal. Derulează slideshow-ul rapid înainte sau înapoi utilizând noua bandă de film. Dacă doreşti, personalizează-ţi slideshow-ul salvându-l sub forma unui proiect. Apoi, poţi modifica ordinea fotografiilor, seta durata de afişare a fotografiilor individuale pe ecran sau alege diferite tranziţii pentru anumite teme.

Partajează cu un clic.

Partajarea online este cea mai simplă metodă prin care îţi poţi partaja fotografiile. Iar iPhoto este cea mai simplă metodă prin care le poţi partaja online.
Organizează o expoziţie cu MobileMe Gallery.

MobileMe

Serviciul Apple pe bază de abonament care îţi menţine dispozitivele actualizate, oriunde te-ai afla — te lasă să creezi o galerie online pentru a partaja fotografiile din colecția iPhoto.* Trebuie doar să selectezi fotografiile pe care vrei să le partajezi şi să faci clic pe butonul MobileMe. Doar atât trebuie să faci pentru a-ţi publica galeria MobileMe. Creează-ţi o galerie privată, publică sau partajează-ţi galeria cu anumite persoane. Vizitatorii pot descărca sau imprima fotografii, se pot abona la galeria ta prin RSS şi pot chiar să-şi adauge propriile fotografii.

Interacționează pe Facebook.

Pentru a publica fotografii în contul Facebook, trebuie doar să selectezi fotografiile dorite şi să faci clic pe butonul Facebook. iPhoto transformă numele adăugate cu caracteristica Faces în etichete cu nume pentru Facebook.

Flickr cu un clic.

Partajarea cu Flickr este la fel de simplă: Fă clic pe butonul Flickr. Când îţi partajezi fotografiile prin Flickr, locaţiile adăugate cu caracteristica Places apar pe hărţile cu fotografii Flickr.

Trimite şi partajează.

Preferi să trimiți fotografii prin email? Fă clic pe butonul Mail şi alege o mărime pentru fotografiile expediate: mică, medie, mare sau reală. De asemenea, iPhoto colaborează de minune cu iMovie, iWeb, iDVD, cu aplicaţiile din iWork şi cu alte aplicaţii Mac OS X.

Ia-ţi fotografiile cu tine.

Dacă ai un iPod sau un iPhone, poţi vizualiza evenimentele, albumele şi slideshow-urile din iPhoto sau chiar întreaga bibliotecă de fotografii, oriunde te-ai afla. Trimite slideshow-uri către iTunes şi sincronizează-le. Cu iTunes, te poţi bucura de fotografiile tale chiar şi în sufragerie. Sincronizează-ţi fotografiile cu Apple TV şi priveşte-le pe televizorul tău plat la calitate HD.

Mai multe pe: www.apple.com

psd haking sdj flash_flex Network magazyn 3danimationmag  ECommerce Journal bsd FlashFlex.com Data Center Manager software.com.pl securitymag.pl businesscoachingmag  Blozilla.net

 
  1. Distributii
  2. Tags
  3. Postari
Kaella

Hits:3377

ArchBang

Hits:3208

Knoppix

Hits:3177

Oracle Linux

Hits:3199

Mageia Linux

Hits:3004

Salix

Hits:2758

Partener acreditat ROTLD și EURID pentru înregistrare Domenii. Noi oferim soluții la problemele tale: