A+ A A-
Mac mini

Mac mini

  • Categorie: iMac
  • Scris de Sule Oliver
  • Accesări: 3104

Memorie şi procesoare.
Mac mini este mare într-un spaţiu mic. Echipat fie cu 2 GB, fie cu 4 GB de memorie, Mac mini îţi oferă o cantitate dublă de memorie față de modelele din generaţia anterioară. Deci poţi executa simultan mai multe aplicaţii. De asemenea, beneficiezi de un procesor Intel Core 2 Duo cu frecvenţa de 2,26 GHz sau 2,53 GHz, o magistrală frontală hiperrapidă cu frecvenţa de 1066 MHz şi 3 MB de memorie cache L2.

 

Grafică.


Procesorul grafic NVIDIA GeForce 9400M din fiecare Mac mini îţi oferă performanţe grafice remarcabile. Acesta dispune de forţă pură pentru cele mai recente jocuri 3D şi pentru aplicaţiile care solicită intens procesarea grafică. Vei observa o mare diferenţa când vei lucra cu fotografii de înaltă rezoluţie şi filme de înaltă definiţie.

Wireless.


Mac mini are încorporată cea mai recentă tehnologie wireless 802.11n.1 După ce configurezi o reţea Wi-Fi, poţi naviga pe Internet, printa documente şi reda muzică în mod wireless. Capabilităţile Bluetooth, de asemenea incluse, îţi permit să conectezi accesorii Bluetooth precum o tastatură wireless şi un mouse wireless.

Spaţiu cât vrei.

Acum poţi avea un hard disk de 160 GB, 320 GB sau, opţional, de 500 GB2 şi încărca fotografii, filme, muzică şi multe, multe altele.
Inscripţionare ultrarapidă.

Poţi reda şi inscripţiona câte DVD-uri şi CD-uri vrei cu unitatea ultrarapidă SuperDrive cu încărcare prin slot. Așa că nu face economie la fotografii, filme şi muzică. Le poți pune pe DVD-uri oricând vrei.

Monitor, tastatură şi mouse.

Dacă ai deja periferice, foloseşte-le împreună cu Mac mini. Conectează monitorul, tastatura şi mouse-ul. Porneşte computerul. Şi gata, ai un computer desktop complet funcţional. Poţi chiar partaja periferice cu alt computer desktop.

Două ecrane, mai bune decât unul.

Mac mini este echipat cu porturi de ieşire mini-DVI şi Mini DisplayPort, oferindu-ţi posibilitatea să conectezi două monitoare pentru a face mai mult cu fotografiile, filmele şi fişierele tale. Alege sclipitorul monitor cu ecran widescreen Apple LED Cinema Display sau monitoare de la numeroşi alţi producători.

Centru de divertisment.

Conectează computerul Mac mini la televizor pentru a viziona DVD-uri sau filme. Folosește boxele împreună cu Mac mini pentru a asculta muzică. Poți chiar să redai muzică pe orice set de difuzoare din casă folosind o staţie de bază AirPort Express.

Zilnic, perfect pentru orice.

Un Mac vine cu tot ce îi trebuie pentru email, calendar, contacte, navigare pe Internet şi multe altele. Toate fac parte din sistemul de operare Mac: Mac OS X Snow Leopard. Şi fiindcă Apple face aplicațiile, totul funcţionează împreună perfect.

Wi-Fi mai accesibil ca oricând.

Fiecare Mac este livrat standard cu tehnologia Wi-Fi, astfel încât să poţi accesa reţele wireless (chiar şi reţele Windows) cu numai câteva clicuri. Nu trebuie decât să selectezi reţeaua, să introduci o parolă, dacă este necesar, şi eşti conectat. Nu există niciun proces de configurare sau vreo instalare complicată. Precum în cazul multor altor lucruri, Mac face totul pentru tine.

Funcţionează împreună cu Windows.

De asemenea, Mac deschide şi lucrează cu aplicaţii Microsoft Office precum Word sau Excel și poate rula chiar și Windows, fiind astfel compatibil cu universul PC.2 Aceasta include partajarea de documente cu persoane care utilizează PC-uri, printarea cu ajutorul oricărei imprimante şi accesarea reţelelor Windows.

Fotografiile pe un Mac.

iPhoto are o tehnologie de recunoaştere a chipurilor care îţi permite să organizezi colecția de poze în funcţie de persoanele care apar în ele. Astfel, atunci când doreşti să găseşti o fotografie cu un prieten, partea dificilă este deja rezolvată.

Filmele pe un Mac.

Cu iMovie, poţi crea un film extraordinar în numai câteva minute, apoi îi poţi da o strălucire profesională. Adăugă titluri animate marca Hollywood sau stabilizează imaginea cu numai câteva clicuri.

Creaţiile muzicale pe un Mac.

Un Mac te poate învăţa să cânţi la chitară sau pian. Deschide GarageBand şi vei avea partituri muzicale video chiar pe Mac-ul tău.

Nu îţi face griji în privinţa viruşilor.

Proiectat pentru siguranță, Mac OS X Snow Leopard nu este afectat de atacurile constante ale viruşilor PC şi malware. Fiecare Mac este sigur de la prima utilizare, deci vei putea să lucrezi – sau să te joci – fără întreruperi.

În gardă.

Fişiere aparent inofensive descărcate de pe Internet pot conţine programe malware. De aceea fişierele pe care le descarci cu Safari, Mail şi iChat sunt scanate pentru a stabili dacă includ aplicaţii. În caz afirmativ, Mac OS X Snow Leopard afişează o alertă apoi te avertizează la prima deschidere a unui astfel de fişier.

Întotdeauna actualizat.

Când apare un potențial risc de securitate, Apple reacţionează rapid furnizând actualizări de software şi îmbunătăţiri ale securității care pot fi descărcate şi instalate automat cu un singur clic.

Procesoare mai rapide.

Mac mini are cele mai noi procesoare Intel Core 2 Duo – cu frecvenţe de până la 2,66 GHz. Asta înseamnă multă putere pentru un computer așa de mic. Cu alte cuvinte, aplicaţiile pur și simplu zoboară, chiar dacă rulezi mai multe simultan.

Performanţe grafice extraordinare.

Procesorul grafic NVIDIA GeForce 9400M al noului Mac mini aduce la viață cele mai recente jocuri 3D. De asemenea, acesta îţi oferă posibilitatea să lucrezi în condiţii optime cu fotografii de înaltă rezoluție şi materiale video de înaltă definiţie.

Cel mai avansat sistem de operare din lume.

Fiecare Mac mini este livrat împreună cu Mac OS X Snow Leopard, un sistem de operare conceput special pentru tehnologiile avansate incluse. Construit pe o platformă UNIX solidă şi conceput pentru a fi simplu şi intuitiv, Mac OS X este elementul care face un Mac să fie inovator, foarte sigur, compatibil şi ușor de utilizat.

Eficienţă energetică.

Fiindcă Apple proiectează atât componentele hardware, cât şi software-urile, putem reduce impactul asupra mediului apelând la modalităţi inaccesibile altora. În primul rând, o sursă de alimentare foarte eficientă reduce cantitatea de energie electrică pierdută în transportul electricităţii de la priză la Mac-ul tău. Spre deosebire de majoritatea PC-urilor, un Mac utilizează hardware eficient energetic care face echipă bună cu sistemul de operare pentru conservarea energiei – chiar şi între apăsările de taste.

Mai puţine substanţe toxice.

Un Mac nu conţine multe materiale toxice. Mac mini nu conţine policlorură de vinil (PVC) şi materialele ignifugate cu brom (BFR).

Reciclabilitate.

După ce un Mac ajunge la sfârşitul îndelungatei sale vieți, materialele din care este construit – precum aluminiu şi sticlă – sunt foarte apreciate de către întreprinderile de reciclare.

Mai multe pe: www.apple.com

psd haking sdj flash_flex Network magazyn 3danimationmag  ECommerce Journal bsd FlashFlex.com Data Center Manager software.com.pl securitymag.pl businesscoachingmag  Blozilla.net

 

Secure Ninja's (ISC)2 CISSP training and certification boot camp is also available in day, weekend or evening sessions in Washington, DC or boot camp only options in San Diego, CA, Dallas, TX, Montreal, Canada or London, England. www.secureninja.com

  1. Distributii
  2. Tags
  3. Postari
Kaella

Hits:3376

ArchBang

Hits:3208

Knoppix

Hits:3176

Oracle Linux

Hits:3199

Mageia Linux

Hits:3004

Salix

Hits:2758

Partener acreditat ROTLD și EURID pentru înregistrare Domenii. Noi oferim soluții la problemele tale: