A+ A A-
Mac Pro

Nehalem

  • Categorie: iMac
  • Scris de Sule Oliver
  • Accesări: 3368

Multe procesoare quad-core sunt compuse din două pastile separate, ceea ce înseamnă că o parte din datele memorate în cache trebuie să călătorească în exteriorul procesorului pentru a ajunge de la un nucleu la altul. Acesta nu este un mod eficient de accesare a informaţiilor. Îţi prezentăm procesorul Quad-Core Intel Xeon „Nehalem”. Datorită arhitecturii sale pe 64 de biţi, cu o singură pastilă, cei 8 MB ai memoriei cache L3 complet partajate sunt disponibili imediat pentru fiecare dintre cele patru nuclee ale procesorului.

Rezultatele sunt un acces rapid la datele din memoria cache şi performanţe mai mari ale aplicaţiilor. Combină toate acestea cu celelalte progrese tehnologice şi vei obţine un Mac Pro care este cu până la 1,9 ori mai rapid decât generaţia anterioară.

 

Gâtuirile datorate memoriei sunt de domeniul trecutului. Memoria sistemului este adesea conectată la un procesor printr-un controller I/O separat. Dar fiecare procesor Intel Xeon „Nehalem” prezintă un controller de memorie integrat - un alt pas înainte pentru arhitectura de sistem a unei staţii de lucru. Conectând memoria direct la procesor, noile procesoare Mac Pro au acces mai rapid la datele stocate în memorie şi răspunsul încetinit al memoriei este redusă cu până la 40%.

Controllerul de memorie integrat, împreună cu memoriile DDR3 SDRAM ECC rapide pe 1.066 MHz, asigură pentru Mac Pro o creştere de până la 2,4 ori a lăţimii de bandă a memoriei în comparaţie cu generaţiile precedente. O lăţime de bandă mai mare permite trimiterea mai rapidă a mai multor date către procesor. Astfel, fiecare nucleu procesează fără întrerupere datele, fără a mai fi nevoit să aștepte sosirea informaţiilor. Iar Error Correction Code (ECC) corectează erorile single-bit şi detectează automat erorile multiple-bit. Acest lucru este extrem de important în mediile în care fiabilitatea este esenţială şi care sunt solicitante din punct de vedere computaţional.

Putere când (şi unde) îţi trebuie.

Noul Mac Pro introduce Turbo Boost: o tehnologie cu performanţe dinamice, care accelerează automat viteza ceasului procesorului în funcţie de volumul de lucru. Dacă foloseşti o aplicaţie care nu are nevoie de fiecare nucleu, Turbo Boost măreşte viteza nucleelor active până la 3,33 GHz pe un 8-core Mac Pro şi până la 3,6 GHz pe un quad-core Mac Pro. Noile procesoare Intel Xeon „Nehalem” suportă tehnologia Hyper-Threading, care permite rularea simultană a două fire pe fiecare nucleu. Astfel că un Mac Pro 8-core prezintă 16 nuclee virtuale care sunt recunoscute de Mac OS X. Performanţele sunt îmbunătăţite deoarece tehnologia Hyper-Threading permite procesorului să profite mai mult de resursele de execuţie disponibile în fiecare nucleu.

Calea cea mai simplă.

O nouă conexiune bidirecţională punct-la-punct, denumită QuickPath Interconnect, oferă procesorului Intel Xeon „Nehalem” un acces rapid la unitatea de disc, la controllerul I/O şi la alte subsisteme Mac Pro. În noul Mac Pro 8-core, există un QuickPath Interconnect şi între cele două procesoare quad-core. Această conexiune acţionează ca o conductă directă, astfel că datele de la un procesor la altul nu trebuie să călătorească mai întâi prin hubul I/O. Aceasta este o altă modalitate prin care noul Mac Pro îmbunătăţeşte performanţele de pe placa de bază.

Eficient energetic.

Bazate pe arhitectura de 45 nm, cea mai bună din industrie, şi combinate cu funcţionalităţi de gestionare energetică îmbunătăţite, noile procesoare Intel Xeon „Nehalem” sunt mai eficiente din punct de vedere energetic ca până acum. Astfel că Mac Pro este mai rapid ca niciodată, folosind în acelaşi timp mai puţină energie atunci când este inactiv.

Nu mai lăsa pixelii să aştepte.


Dacă eşti un profesionist care doreşte un computer desktop care să ţină pasul cu imaginaţia, Mac Pro furnizează performanţe grafice mai rapide pentru toate aplicaţiile. Indiferent dacă decodezi conţinut H.264 în Final Cut Pro, creezi grafică 3D în Motion, procesezi imagini RAW de mari dimensiuni în Aperture sau te joci ultimele jocuri, hardware-ul grafic din noul Mac Pro face mai rapide aplicaţiile bazate pe grafică.

Baza acestei noi arhitecturi grafice este oferită de cea mai nouă generaţie de unităţi de procesare grafică conectate la sistem printr-o magistrală rapidă şi largă PCI Express 2.0 pe 16 linii. Asociază acest hardware cu tehnologiile Core Animation, Core Image şi Core Video din Mac OS X. Rezultatul este o platformă grafică pentru aplicaţii care se conectează fără probleme la un teraflop de putere grafică.

Performanţă. În plăcile grafice.


Toate noile plăci grafice de înaltă performanţă de la AMD şi NVIDIA fac tehnologia grafică Mac Pro mai rapidă decât până acum. Perfectă pentru grafică în mişcare, modelare, randare sau animaţie 3D, placa grafică NVIDIA GeForce GT 120 cu 512 MB de memorie GDDR3 face parte din configurația standard şi furnizează performanţe de până la 2,9 ori mai bune decât precedentele plăci grafice standard Mac Pro.1

Pentru şi mai multă putere grafică, poţi efectua un upgrade la ATI Radeon HD 4870 cu 512 MB de memorie GDDR5. O alegere ideală pentru cele mai solicitante aplicaţii, această placă prezintă o magistrală de memorie mai largă şi o unitate de procesare grafică cu performanţe mai ridicate. Rezultatul? Performanţe de până la de două ori mai bune în comparaţie cu NVIDIA GeForce GT 120.

Grafică la vedere.

Noua placă grafică Mac Pro are două porturi de afişaj pentru o flexibilitate maximă a spaţiului de lucru. Un port Mini DisplayPort facilitează conectarea la noul Apple LED Cinema Display de 24 inchi. Un port dual-link DVI oferă conectare la ecranul Apple Cinema HD Display de 30 de inchi sau la orice alt ecran DVI. Și cu suport pentru până la patru plăci NVIDIA GeForce GT 120, poţi acum conecta mai multe ecrane - până la opt în total.

Conform UNIX.

Mac OS X este un sistem de operare puternic datorită tehnologiei avansate: o fundaţie UNIX complet certificată. Cu o infrastructură UNIX foarte solidă, este unul dintre cele mai sigure şi stabile sisteme de operare de pe orice platformă. Dacă ești dezvoltator, vei aprecia sistemul de operare Mac OS X fiindcă este conform UNIX 100%. Aceasta înseamnă că Mac OS X compilează şi execută codul tău UNIX existent, astfel că îl poţi lansa în medii care necesită conformitate deplină. Rezultatul? Software-ul execută exact ceea ce trebuie. Şi pentru că instrumentele puternice Mac OS X îmbunătăţesc performanţele aplicaţiilor care rulează pe procesoare multicore, noul Mac Pro este o staţie de lucru ideală.

Putere pe 64 de biţi.

Mac OS X este pentru noul Mac Pro ceea ce un şofer profesionist este pentru o mașină de curse - alegerea perfectă. Fiindcă întregul sistem de operare este pregătit pentru 64 de biţi, poţi profita din plin de beneficiile arhitecturii pe 64 de biţi a procesoarelor Quad-Core Intel Xeon „Nehalem” din noul Mac Pro. Adaugă la aceasta cei 32 GB de memorie disponibili pentru Mac Pro şi vei vedea de ce performanţele sistemului Mac OS X sunt mai bune ca niciodată. Mac OS X permite de asemenea dezvoltatorilor să compileze aplicaţii complete pe 64 de biţi folosind frameworkurile Cocoa, Quartz, OpenGL şi X11 GUI. Şi pentru că Mac OS X acceptă aplicaţiile pe 32 şi pe 64 de biţi, nu vei avea nevoie de un set nou de dispozitive şi drivere.

Multicore. Multitask.

În centrul noului Mac Pro se află unul sau două procesoare Quad-Core Intel Xeon „Nehalem” cu o putere de procesare incredibilă. Fiind optimizat pentru tehnologia multicore, Mac OS X oferă instrumente puternice pentru ca tu să scoți totul din noul Mac Pro. De exemplu, programatorul de activităţi Mac OS X este foarte eficient în alocarea activităţilor pe nuclee şi procesoare multiple. Astfel că Mac OS X consumă mai puţin timp în gestionarea activităţilor şi mai mult timp în efectuarea operațiilor. Dacă ești dezvoltator de software, poţi construi aplicaţii care se execută cu aceeaşi eficienţă graţie NSOperation, o interfaţă API incredibilă care optimizează aplicaţiile pentru procesare multicore.

Core Animation.

De la ferestrele în cascadă din Time Machine la animaţia fără sincope a aplicaţiei reflective 3D Dock, efectele vizuale remarcabile fac din Mac OS X un sistem unic de operare. Spectacolul vizual este regizat de Core Animation, tehnologie încorporată în Mac OS X. Performanţele Core Animation sunt posibile datorită procesoarelor multicore şi a componentele de hardware grafic avansate din noul Mac Pro. Pentru dezvoltatori, Core Animation permite cu uşurinţă accesul la puterea tehnologiei grafice Apple. Poţi crea interfeţe cu utilizatorul animate şi vizualizări care afişează simultan tipuri media diferite, cum ar fi text, grafică 2D, randare OpenGL şi video QuickTime, toate în timp real.

Instrumente de dezvoltator Xcode.

Xcode este mediul de dezvoltare grafică de pe fiecare Mac. Este acelaşi software folosit de Apple pentru a produce Mac OS X şi conţine instrumente şi funcții precum un puternic depanator grafic, un editor de cod care suportă zeci de limbaje de programare şi un uimitor utilitar numit Instruments pentru vizualizarea performanţelor aplicaţiilor tale. Xcode este optimizat pentru a beneficia de toate avantajele procesoarelor multicore Intel Xeon „Nehalem” şi ale memoriei de sistem din Mac Pro. Rulează cu 20% mai repede decât până acum, suportă limbaje multiple (atât computerizate, cât şi umane) şi oferă programatorilor tot ce au nevoie pentru a realiza aplicaţii Mac OS X uimitoare.

Voilà. Server instant.

Mac Pro poate acţiona şi ca un server puternic pentru un mic grup de lucru. Nu trebuie decât să adaugi Mac OS X Server. Astfel, obții uşurinţa în utilizare specifică Mac împreună cu opţiunile de configurare flexibile şi hardware de nivel server. Cu puterea de procesare oferită de procesoarele 8-core Intel Xeon „Nehalem”, cu până la 32 GB de memorie ECC, cu o nouă placă opţională RAID şi cu porturile duale Gigabit Ethernet, un workgroup server Mac Pro are tot ceea ce îţi trebuie - şi ceva în plus.

Spaţiu de stocare imens.

Mac Pro vine cu patru sloturi de 3,5 inchi pentru hard disk-uri interne. Astfel capacitatea de stocare crește enorm, de până la 8 TB, atunci când sunt instalate patru unităţi Serial ATA de 2 TB şi 3 Gb/s.1 Fiecare slot furnizează propriul canal independent de 3 Gb/s, pentru acces rapid la date. Datorită sistemului de instalare fără cabluri, cu prindere directă, adăugarea (sau înlocuirea) unităţilor de hard disk este un proces surprinzător de simplu.

Gata de RAID - cu o placă nouă.

Pentru o protecţie excelentă a datelor şi performanţe mai bune, adaugă noua placă Mac Pro RAID cu 512 MB de memorie cache RAID, o baterie care protejează memoria cache timp de 72 de ore şi nivelurile de RAID hardware 0, 1, 5 şi 0+1. O nouă conexiune fără cablu şi software-ul Apple intuitiv fac o joacă de copii din instalarea acestei plăci opţionale. Este soluţia perfectă pentru serverele de grupuri de lucru, profesioniştii din domeniul video care lucrează cu imagini cu un conţinut ridicat de biţi şi pentru orice persoană care doreşte să protejeze date foarte importante.

Chiar şi fără o placă RAID, Mac OS X îţi permite să partajezi două, trei sau chiar toate cele patru unităţi de hard disk într-un tablou RAID 0 pentru a spori performanţele şi a crea un volum masiv pentru activităţi cum ar fi editarea video sau să creezi o oglindă RAID 1 pentru a proteja conţinutul media digital de o defecţiune a unităţii.

 

 

Două unităţi de inscripţionare double-layer.

Cu siguranţă este o idee bună să ai o unitate SuperDrive 18x la dispoziţie, dar gândește-te cât de productiv ai fi dacă ai avea la dispoziţie două astfel de unităţi. Imaginează-ţi cum ar fi să creezi copii de rezervă pe două discuri DVD double-layer simultan. Sau cum ar fi să inscripţionezi proiecte Aperture pe un DVD, în timp ce imporţi muzică de pe un CD în colecția ta iTunes. Cu două sloturi de unităţi optice pe fiecare sistem, Mac Pro îţi permite să faci exact aceste lucruri.

Mai multe pe: www.apple.com

psd haking sdj flash_flex Network magazyn 3danimationmag  ECommerce Journal bsd FlashFlex.com Data Center Manager software.com.pl securitymag.pl businesscoachingmag  Blozilla.net

 

Secure Ninja's (ISC)2 CISSP training and certification boot camp is also available in day, weekend or evening sessions in Washington, DC or boot camp only options in San Diego, CA, Dallas, TX, Montreal, Canada or London, England. www.secureninja.com

  1. Distributii
  2. Tags
  3. Postari
Kaella

Hits:3412

ArchBang

Hits:3264

Knoppix

Hits:3216

Oracle Linux

Hits:3233

Mageia Linux

Hits:3032

Salix

Hits:2796

Partener acreditat ROTLD și EURID pentru înregistrare Domenii. Noi oferim soluții la problemele tale: