A+ A A-

Ce este Wordpress

  • Categorie: Software Web
  • Scris de Sule Oliver
  • Accesări: 6703
Wordpress

WordPress a început în 2003 ca un cod unic  necesar îmbunătăţiri dorinței de a scrie în fiecare zi, pentru acei oameni cărora le place să scrie, ușor, rapid și frumos online, astfel de programe pot fi numărate pe degete. De atunci, Wordpress a ajuns sa fie un instrument pentru blog (blogging) cel mai mare din lume.

Citește mai departe:Ce este Wordpress

Ce este Joomla

  • Categorie: Software Web
  • Scris de Sule Oliver
  • Accesări: 8473
Joomla

Joomla! este un Content Management System (CMS), premiat in nenumarate ocazii, care te ajuta sa construiesti websiteuri si alte puternice aplicatii online. In plus, Joomla! este o solutie Open Source disponibila tuturor, gratuit.

Joomla! in actiune

Joomla! este folosita peste tot in lume, ca infrastructura, de la mici pagini personale pana la aplicatii web complexe. Iata cateva modalitati in care oamenii folosesc acest soft:

 - Websiteuri pentru corporatii sau portaluri web
- Comert on-line
- Websiteuri pentru firme mici
- Websiteuri pentru organizatii non-profit
- Aplicatii guvernamentale
- Aplicatii intra si exranet pentru corporatii
- Websiteuri pentru scoli si biserici
- Websiteuri personale sau familiale
- Portaluri pentru comunitati on-line
- Websiteuri pentru reviste si ziare
... posibilitatile sunt nenumarate!

Joomla! poate fi folosita pentru a administra cu usurinta orice componenta a websiteului, de la adaugarea de continut si imagini, la actualizarea unui catalog cu produse sau sondaje on-line.

Joomla! pentru utilizatori

Pachetul de baza Joomla! este conceput pentru a putea fi instalat cu usurinta, chiar si de non-programatori.Majoritatea oamenilor nu au probleme cu instalarea softului nostru, dar oferim si foarte mult ajutor incepatorilor. Avem o comunitate activa, in crestere, atingand peste 40.000 utilizatori si dezvoltatori prietenosi pe forumul nostru, gata sa va ajute.

Odata Joomla! instalata si functionala, este foarte simplu, chiar si pentru utilizatorul non-tehnic, de a adauga continut, actualizare imagini si administrarea datelor sensibile care ajuta la functionarea optima a organizatiei sau companiei voastre. Oricine avand cunostinte primare de MS Word poate invata cu usurinta sa administreze un site Joomla!.

Printr-o interfata web simpla, veti putea adauga foarte usor stiri, articole sau declaratii de presa, sa administrati pagini cu detaliile angajatilor, oferta de munca, imagini cu produse si sa creati un numar nelimitat de sectiuni sau pagini pe site. Puteti incerca demo-ul nostru aici, pentru a vedea pe viu despre ce este vorba.

Modernizarea Joomla!

Imediat dupa instalare, Joomla! se descurca de minune cu administrarea continutului necesar dezvoltarii site-ului vostru. Pentru multi utilizatori, insa, adevarata putere a Joomla! consta in framework-ul care da posibilitatea miilor de programatori din intreaga lume sa creeze add-onuri si extensii extrem de puternice. Iata doar cateva exemple din sutele de extensii, oferite gratuit prin site-ul nostru:
Constructor dinamic de forumuri
Directoare economice sau organizationale
Administrare directoare
Galerii de imagini si multimedia
Solutii e-commerce si cos de cumparaturi
Calendare
Software specific blogurilor
Servicii directoare
Stiri prin email
Instrumente de colectare si raportare a diferitelor date
Servicii de inscriere
si mult mai multe...

Puteti gasi mai multe exemple in directorul nostru cu extensii, mereu in crestere. Pregatiti-va sa fiti uluiti de realizarile comunitatii noastre de programatori si dezvoltatori!

Joomla! pentru Dezvoltatori

Multe companii si organizatii au cerinte care depasesc cu mult oferta de baza a pachetului Joomla! sau extensiile gratuite.
Din fericire, Joomla! ofera un framework foarte flexibil, permitand dezvoltatorilor sa creeze add-on-uri sofisticate si sa imbunatateasca Joomla! in nenumarate modalitati.

Folosind frameworkul, dezvoltatorii pot realiza cu usurinta:
Sisteme e-commere integrate
Sisteme de control al inventarului
Instrumente de raportare a datelor
Cataloage cu produse, personalizate
Sisteme de rezervari
Interconectari intre aplicatii
... sau orice alt tip de aplicatie potrivita nevoilor lor

Daca organizatia sau compania dumneavoastra angajeaza un dezvoltator Joomla! sau contruiti o aplicatie in jurul frameworkului, veti avea un produs care nu va fi afectat de legile de proprietate intelectuala sau drepturilor de autor.

Puteti afla mai multe despre dezvoltarea cu ajutorul frameworkului Joomla! in sectiunea dedicata programatorilor. Frumusetea Joomla! consta in faptul ca puteti folosi frameworkul nostru pentru a va personaliza aplicatiile intr-un mod cat mai familiar si flexibil.

Care-i smecheria?

Nu exista nici o smecherie. Joomla! este gratuita, fiind disponibila tuturor sub Licenta GPL. Nu ne laudam ca suntem perfecti, si nu putem promite ca vom acoperi cerintele tuturor. Dar pentru multe aplicatii web, softul nostru se potriveste de minune. Cu fiecare noua versiune, adaugam componente si functionalitati noi, iar cu ajutorul minunatei noastre comunitati gata mereu de a va ajuta, planuim sa dezvoltasm acest soft multi ani de-acum inainte.

Descarcă: http://www.joomla.org/download.html

Traducere: Radu Efremescu / Joomla Romania

psd haking sdj flash_flex Network magazyn 3danimationmag  ECommerce Journal bsd FlashFlex.com Data Center Manager software.com.pl securitymag.pl businesscoachingmag  Blozilla.net

 
  1. Distributii
  2. Tags
  3. Postari
Kaella

Hits:3412

ArchBang

Hits:3264

Knoppix

Hits:3216

Oracle Linux

Hits:3233

Mageia Linux

Hits:3032

Salix

Hits:2796

Partener acreditat ROTLD și EURID pentru înregistrare Domenii. Noi oferim soluții la problemele tale: